250287548
top of page

Förändringar på FacebookAwesome media - Facebook

Facebook gör ändringar i sin algoritm igen, som nu kommer att påverka Facebook-sidor. Mark Zuckerberg meddelade på sin Facebook-sida att algoritmen kommer att förändras så att användarna kan interagera mer med sina vänner, vilket är väldigt bra tycker jag. Men i ett försök att göra det kommer det att minimera exponering för sidor, vilket inte är bra om du använder Facebook-sidor för ditt varumärke. Men det finns några saker du kan göra för att kompensera minskningen av räckvidden:

✔️Posta relevant innehåll som uppmuntrar konversation på din sida.

✔️ Publicera innehåll som är relevant för dina följare. Oftast tänker vi att vi ska publicera saker som vi vill visa våra följare. Ändra det tänket och fundera på vad dina följare vill läsa om.

✔️Använd LIVE-funktionen eftersom du får en direkt kontakt med dina följare.

✔️Börja fundera på att använda Facebook Grupper för dina kunder och kunder.

✔️Var lite annorlunda mot alla andra. Hitta din nisch som gör att du blir iögonfallande och att din målgrupp vill följa dig. Vad har du och ditt företag som är speciellt för er?

Ännu några tips!

✔️Håll ögonen på din statistik på Facebook-sidan

✔️Fortsätt att hitta sätt att öka engagemang och utforska fler alternativ att nå din målgrupp på så som Instagram, LinkedIn och Twitter.

Känner du dig förvirrad av hela det här sociala medier virrvarret men vill att det ska fungerar för ditt företag? Hör av dig till mig så hjälper jag dig titta över din strategi och hur vi kan justera den för att få det att fungera.

Be Awesome!

/Ulrika

Awesome media jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa er? Kontakta mig på, hej@awesomemedia.se

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page