250287548
top of page

5 tips om sökordsoptimering


awesome media sökordsoptimering

Har du en hemsida men känner att du inte syns så bra i det organiska söket i de olika sökmotorerna (Google, Bing m.fl.)? Hemsidan har kanske kostat en slant och du känner dig lite irriterad för att hemsidan då inte syns riktigt så som du önskar?

Här kommer några tips på förbättringar för din site. Viktigt är att tänka på att det tar ett tag att slå igenom i sökmotorerna så du borde ge det tid.

1. Relevant innehåll

Vet du din målgrupp och vilka dina kunder så är det mot dessa som du ska anpassa din hemsida. Det är kundernas intresse och behov som gör att du kan se till att dina kunder och potentiella kunder hittar dig och din sida. Det är viktigt att hitta din idealkund för att kunna anpassa sidan.

2. Mobilanpassad hemsida

Är din hemsida mobilanpassad? Om inte så har du ett stort problem. Enligt undersökningar från Google så är det fler som söker på Google än på dator. Det är även så att sökmotorerna premierar mobilanpassade hemsidor i det organiska söket. Din site behöver även ladda snabbt, ha bra länkar och vara lättnavigerad.

3. Uppdatera din hemsida kontinuerligt

Det är viktigt att du ser till att sökmotorerna känner av att du är aktiv och har en "levande" hemsida. Att du uppdaterar den kontinuerligt med text eller bild.

4. Sökord

Se till att ha några sökord som du vill trycka extra på. Det kan vara 3-5 ord som du vill synas på och då måste du se till att din hemsida är anpassad för dessa ord. Det gäller att du använder ordet i sidans överskrift, text, bildnamn, sidans titel mm.

5. Inlänkar

Att ha en länkstrategi är inte helt fel. Ju fler som länkar till din hemsida, bra sidor, desto högre kommer du komma i det organiska söket.

Har du en plan och tanke med att ta kontakt med sidor, kunder eller leverantörer för att be dessa att länka till din site. Här gäller det alltså att hitta bra inlänkar och inte köpta sådana.

Tänkt på att sökordsoptimering (SEO) tar tid att få igenom så sätt upp en bra strategi och gör avsättningar varje månad för att se hur arbetet går.

Lycka till!

 

Awesome media är konsulter inom sociala- och digitala medier för att hjälpa företag att komma framåt med sin digitala strategi.

Vid frågor eller hjälp med ditt företag kontakta oss på hej@awesomemedia.se

65 visningar0 kommentarer
bottom of page