250287548
top of page

3 tips om content och SEO


1. Tänk på att Google älskar text och allra helst unik text på en hemsida. Se alltså till att fylla din hemsida med bra och relevant text. Vad menas med unik text? Jo, du ska helst inte kopiera text från någon annan och ha med på din sida då duplicering av text ses som negativt. Vill du ha med en liknande text så får du skriva om den så den blir din egen och pratar DITT språk.

2. När du bygger upp din hemsida måste du även tänka på att just den sidan du bygger måste ha ett sökord kopplat till sig. En sida för varje sökord är det optimala.


Låt oss säga att du säljer trädgårdsprodukter ex. gräsklippare och sekatörer. Det här är två olika produkter och de borde få varsin sida där dessa ord är själva sökordet. Lägg upp en sida för gräsklippare där du pratar om gräsklippare och sedan en egen sida där du pratar om sekatörer. En sida för varje specifik produkt och sökord.

3. Sökordet du valt ska vara med i sidans titel, huvudrubrik (H1:an i html-kod) och i kommande brödtext.

Awesome media blogg

Awesome media jobbar som virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa er? Hör av dig till mig, hej@awesomemedia.se

78 visningar0 kommentarer
bottom of page