250287548
top of page

6 instagramtips och reglerVisste du om att Instagram har vissa regler som är bra att veta vilka dom är och bra att faktiskt följa. Om du bryter mot reglerna kan du bli shadowbanned eller få ditt konto avstängt. Såå...låt oss ta en titt på vilka regler som gäller:

1. Använda en tredjeparts inläggapp

Instagram har ett slutet API och det tillåter inte tredjepartsprogram att skicka inlägg direkt till Instagram. Du kan fortfarande använda en social media-app som Buffer eller Hootsuite för att hantera ditt Instagram-konto, men du måste ändå alltid publicera inlägget själv.

Schemalägger ett Instagram-inlägg med Hootsuite

När tiden du ställt in är kommen kommer du att få en notis från programmet. Du kan sedan logga in i Hootsuite-appen som tar dig till Instagram där du kan publicera ditt inlägg. Saken är att du måste vara den som träffar publicerar, inte ett program.

Men det finns några appar, som Schedugram, som skickar inlägget direkt till Instagram åt dig, med ditt användarnamn och lösenord för att komma åt ditt konto. Det här är enligt villkor och bestämmelser ett stort NEJ. Att publicera själv kan kännas jobbigt ibland men det tar ju bara några sekunder så är du färdig...det är ju inte så mycket i det stora hela.

2. Använd inte förbjudna hashtags

Alla hashtags är inte bra. Att använda någon av Instagrams förbjudna hashtags kan få dig att hamna i blåsvatten och du kan inte säga att du inte visste något, för det kommer inte hjälpa.

Undersök de hashtags du använder noggrant och se till att de är relevanta för din publik.

Hur kontrollerar du om en hashtag är förbjuden? Det är enkel. Skriv bara in den i sökrutan på Instagram. Om du får upp "Inga resultat hittades" har hashtagen förbjudits och det är bäst att du hålla dig borta från den.

3. Lägg inte in för mycket samtidigt

Att inte göra för mycket samtidigt är också något att tänka på. Om du gör det så kan även det får konsekvenser. Här kommer några exempel:

-Att följa över 60 personer en timme

-Lajka mer än 300 inlägg i timmen

-Göra över 60 kommentarer en timme

Så länge du använder ditt konto normalt klarar du dig bra.

4. Håll dig borta från robotarna

Bots som automatiskt kommenterar och följer människor kan vara ett frestande sätt att få ditt konto att växa på. Men tyvärr så går det helt emot Instagrams regler att använda liknande sätt att få sitt konto att växa på.

5. Reposta inlägg

OM du vill dela någons innehåll måste du se till att personen ser att du har repostat inlägget. Det gör du genom att använd hashtagen #regram eller #repost och tagga även den vars post du repostade.

6. Kör inte olagliga tävlingar

Att köra en Instagram-kampanj eller tävling är ett bra sätt att få nya följare, engagera dina befintliga följare och marknadsföra ditt varumärke. Men innan du sätter upp en tävling, se till att du spelar enligt reglerna. Titta över vad lotterilagen säger om tävlingar så att du inte gör fel.

Du är helt ansvarig för hur tävlingen drivs och för att du följer reglerna samt bestämmelser om eventuella priser du ger bort.


Andra bra saker att tänka på

Ignorera inte kommentarer du får:

Om någon har tagit sig tid att interagera med dig, engagera dig då tillbaka! Annars kommer det inte att bli mycket av en kommunikation.

Ha ett inläggs-schema:

Om ditt Instagram-konto bara är för vänner och familj behöver du inte ha ett schema. Men om du använder den för att öka ditt varumärke och företag, behöver du en bra och hållbar inläggs-plan för att maximera din synlighet.

Skapa ett tema för dina inlägg: Det gör det enklare att göra regelbundet eftersom du vet vad som kommer som nästa inlägg. Det bygger också en branding för ditt konto.

Var mänsklig:

Att använda din sunt förnuft kommer att ta dig en lång väg!

Att hålla sig till de här reglerna ...

Att bryta mot Instagrams regler, även om du inte är medveten om dem, kan påverka din varumärkes- och marknadsstrategi negativt. Du kan bli shadowbanned eller ditt konto kan bli avstängt vilket kostar pengar. Så håll dig på rätt sida av Instagram!

Lycka till!

/Ulrika, Awesome media

Awesome media jobbar som virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa er? Kontakta mig på, hej@awesomemedia.se

4 310 visningar0 kommentarer
bottom of page