6 instagramtips och reglerVisste du om att Instagram har vissa regler som är bra att veta vilka dom är och bra att faktiskt följa. Om du bryter mot reglerna kan du bli shadowbanned eller få ditt konto avstängt. Såå...låt oss ta en titt på vilka regler som gäller:

1. Använda en tredjeparts inläggapp

Instagram har ett slutet API och det tillåter inte tredjepartsprogram att skicka inlägg direkt till Instagram. Du kan fortfarande använda en social media-app som Buffer eller Hootsuite för att hantera ditt Instagram-konto, men du måste ändå alltid publicera inlägget själv.

Schemalägger ett Instagram-inlägg med Hootsuite

När tiden du ställt in är kommen kommer du att få en notis från programmet. Du kan sedan logga in i Hootsuite-appen som tar dig till Instagram där du kan publicera ditt inlägg. Saken är att du måste vara den som träffar publicerar, inte ett program.

Men det finns några appar, som Schedugram, som skickar inlägget direkt till Instagram åt dig, med ditt användarnamn och lösenord för att komma åt ditt konto. Det här är enligt villkor och bestämmelser ett stort NEJ. Att publicera själv kan kännas jobbigt ibland men det tar ju bara några sekunder så är du färdig...det är ju inte så mycket i det stora hela.

2. Använd inte förbjudna hashtags

Alla hashtags är inte bra. Att använda någon av Instagrams förbjudna hashtags kan få dig att hamna i blåsvatten och du kan inte säga att du inte visste något, för det kommer inte hjälpa.

Undersök de hashtags du använder noggrant och se till att de är relevanta för din publik.

Hur kontrollerar du om en hashtag är förbjuden? Det är enkel. Skriv bara in den i sökrutan på Instagram. Om du får upp "Inga resultat hittades" har hashtagen förbjudits och det är bäst att du hålla dig borta från den.