250287548
top of page

Varför du borde använda Google Ads

Vad är Google Ads?

Google Ads är Googles egna annonseringsverktyg som låter dig skapa annonser på Googles massiva plattform för att kunna nå potentiella kunder som är intresserade av de produkter eller tjänster du säljer. Betalsättet som används när man annonserar med Google Ads är en metod som kallas pay-per-click (PPC). Det betyder att du som annonsör bara behöver betala när en potentiell kund klickar på din annons.


Utnyttja Googles räckvidd/Var där kunderna finns


Google har en gigantisk räckvidd som du med Google annonser får tillgång till och möjligheten att utnyttja det till fullo. Det sker över fem miljarder Google sökningar om dagen. Därför är det ganska säkert att säga att många söker efter dina produkter/tjänster på just Google, så varför inte vara där och synas?


Bara de som är intresserade ser dina annonser


Du kan använda sökord för att rikta dina annonser till de som aktivt letar efter dina produkter/tjänster. Alltså bara visa annonserna till personer som mest troligt kommer köpa dina produkter/tjänster Använder man sig av längre söktermer kan man verkligen nå ut till de som söker efter din exakta produkt/tjänst.


Det som är så bra är att du nästan aldrig behöver visa dina annonser för de som inte är intresserade utan bara de som söker efter det du säljer kommer att få upp din annons.


Budget & statistik/Betala inte i onödan


Det är enkelt att bestämma och ändra din budget samt få en bra översikt av alla dina annonser i Google Ads manager. Där kan du även kolla statistiken för dina annonser och finjustera vilka du riktar dina annonser till för att du ska få så bra resultat som möjligt.


Jag nämnde innan att betalsättet är pay-per-click och att du därför inte behöver betala för att synas, utan bara när en potentiell kund klickar på din annons. Detta är ett jättebra betalsystem för annonsören eftersom du bara betalar för det som ger värde tillbaka till dig, trafik till din hemsida som i bästa fall leder till köp. Du behöver alltså inte betala för att personer som inte är intresserade ska se din annons.Har du frågor är du välkommen att fråga på!

/Alexander


 Alexander Andersson heter jag och jobbar på Awesome media som Digital marknadsföringsassistent, med inriktning mot sociala och digitala medier.


Vill du som företagare höra mer om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring? Kontakta oss på hej@awesomemedia.se eller läs mer på hemsidan www.awesomemedia.se

290 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Bình luận


bottom of page