250287548
top of page

10 tips hur du marknadsför dina produkter eller tjänster online

Det finns många olika sätt att marknadsföra sina produkter och tjänster på i dagens sociala medie samhälle. Dock så kan man ibland få idétorka så här kommer mina tips för att hjälpa till att underlätta för dig.


Varför inte använda någon av punkterna nedan till att få in i din strategi under hösten och se om det blir någon skillnad.1. SOCIALA MEDIER

Se till att skaffa dig olika sociala medie konton för att publicera inlägg med dina produkter i. Kom ihåg att ingen vill se BARA inlägg där du säljer dina tjänster eller produkter utan du måste variera din content. Tänkt 80/20! 80% av dina inlägg bär vara av den karaktären där du ger tips, utbildar och inspirerar och 20% av dina inlägg ska vara säljinlägg i veckan.


2. SÄTT UPP EN INLÄGGSPLAN PÅ SOCIALA MEDIER

Se till att sprida din content på sociala medier MINST 3 ggr/veckan. Du behöver inte vara super aktiv men dock aktiv. När du skapar inlägg behöver du även tänka på att du vill få engagerade följare att svara. Ställ en fråga i slutet, uppmana till en tanke, be dom berätta något i kommentarera.


3. HÅLL EN GRATIS UTBILDNING

Kan vara ett webinar eller en stund där du går live - där du delar med dig av tips och trix gällande dina produkter eller tjänster. Varför ska jag köpa av dig och vad är det som gör just det du säljer till det som jag behöver?


4. E-POST MARKNADSFÖRING

Skaffa dig ett nyhetsbrev. De som följer dig ÄR ju intresserad av att få mer information om det du gör och vad du erbjuder. Se till att lägga upp en plan med olika teman vad du ska ta upp under den tiden som du har dina följare till ditt förfogande.5. SKAPA EN FACEBOOK GRUPP

Sätt upp en Facebook grupp skapat utefter dina produkter eller tjänster. Det här tar dock lite tid att sätta upp då du bör ha en plan för vilken sorts inlägg du vill göra varje vecka MEN tänkt på vad det ger! Både att du kan dela med dig av din kunskap och inspiration och dels att du ser till att alla de som följer dig börjar nätverka med varandra.


6. SKAPA EN FREEBIE ELLER EN GIVEAWAY

Om du nu ska använda dig av nyhetsbrev så är det bästa sättet, när du be någon att ge bort sin e-post till dig att du ger något tillbaka. Skapa en "present" med kunskap eller inspiration som gör att man som följare känner att det är ett mervärde att ge bort sin e-post adress.


7. BÖRJA ANNONSERA PÅ SOCIALA MEDIER

Du kan sätta upp en FB annons som du ser till att den delas med Instagram också. GLÖM INTE att du bör sätta upp de flesta parametrar själv och skapa dig dina egna Ad´s grupper för att annonsera till. Att låta FB sköta det känns inte som en bra idé. Gå in på FB och sedan under Ads Manager som ligger på din sida. Här hittar du inte bara själva annonseringsplattformen utan även en hjälpguide som guidar dig till bästa möjliga annons.


8. VAR AKTIV PÅ SOCIALA MEDIER

Att vara aktiv genom att svara på frågor, inte bara i ditt egna flöde på sociala medier, utan även hos andra kommer ge dig en rejäl boost i ditt varumärkesbyggande. Du går då ut och visar att du är aktiv, delar med dig av din kunskap och inspiration och får fler att få upp ögonen för dig och ditt varumärke.

Du kan vara aktiv i olika FB-grupper, Blogginlägg, Instagram inlägg, LinkedIn och på Twitter. Var aktiv och dela med dig av din kunskap!9. VAR EFFEKTIV PÅ DIN BLOGG OCH SÖKORDSOPTIMERA BLOGGINLÄGGET

För att marknadsföra sin tjänst eller produkt kan du göra ett blogginlägg om det. En kort beskrivning, bilder och eventuell produktbeskrivning är toppen om du får med i ditt blogginlägg. Avsluta inlägget med en call-to-action. Det kan vara exempelvis att man lägger till en köp-knapp, en länk till webshop eller en länk till hur du beställer eller bokar tid för en tjänst.


Här har du verkligen chansen att se till att inspirera dina följare till att köpa din tjänst eller produkt. Glöm inte att se till att du har ett tydligt Sökord som du vill att blogginlägget handlar om när du skriver din text. Det är det som gör att man hittar till dig från ex. Google. Titta även efter olika sökordsoptimeringsprogram som du kan lägga till för att få ut ditt blogginlägg på bästa sätt. Ett exempel på det är Yoast.


10. ARRANGERA EN TÄVLING

Att arrangera tävlingar på sociala medier är bra och drivande för att få in fler följare till ditt konto. Dessutom så sprider du ditt varumärke och dina produkter/tjänster.

Var dock noggrann med att se till att tävlingarna följer regler och riktlinjer för de medier där du publicerar din tävling.Be Awesome!

/Ulrika

 


Ulrika Andersson heter jag och jag jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier.

Du kan kolla in mina olika tjänster på min hemsida eller så kan du boka in ett gratis 30 minuter uppstartsamtal, där vi pratar mer om hur jag skulle kunna dig framåt i din marknadsföring.

Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa er? Kontakta mig på hej@awesomemedia.se eller gå in på min hemsida www.awesomemedia.se


 

1 848 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page