10 tips hur du marknadsför dina produkter eller tjänster online

Det finns många olika sätt att marknadsföra sina produkter och tjänster på i dagens sociala medie samhälle. Dock så kan man ibland få idétorka så här kommer mina tips för att hjälpa till att underlätta för dig.


Varför inte använda någon av punkterna nedan till att få in i din strategi under hösten och se om det blir någon skillnad.1. SOCIALA MEDIER

Se till att skaffa dig olika sociala medie konton för att publicera inlägg med dina produkter i. Kom ihåg att ingen vill se BARA inlägg där du säljer dina tjänster eller produkter utan du måste variera din content. Tänkt 80/20! 80% av dina inlägg bär vara av den karaktären där du ger tips, utbildar och inspirerar och 20% av dina inlägg ska vara säljinlägg i veckan.


2. SÄTT UPP EN INLÄGGSPLAN PÅ SOCIALA MEDIER

Se till att sprida din content på sociala medier MINST 3 ggr/veckan. Du behöver inte vara super aktiv men dock aktiv. När du skapar inlägg behöver du även tänka på att du vill få engagerade följare att svara. Ställ en fråga i slutet, uppmana till en tanke, be dom berätta något i kommentarera.


3. HÅLL EN GRATIS UTBILDNING

Kan vara ett webinar eller en stund där du går live - där du delar med dig av tips och trix gällande dina produkter eller tjänster. Varför ska jag köpa av dig och vad är det som gör just det du säljer till det som jag behöver?


4. E-POST MARKNADSFÖRING

Skaffa dig ett nyhetsbrev. De som följer dig ÄR ju intresserad av att få mer information om det du gör och vad du erbjuder. Se till att lägga upp en plan med olika teman vad du ska ta upp under den tiden som du har dina följare till ditt förfogande.5. SKAPA EN FACEBOOK GRUPP