250287548
top of page

SEO & SEM - Öka din synlighet

Vad är SEO och SEM och vad är skillnaden mellan dem?


Skillnaden är att SEO innebär att man driver mer trafik till sin sida organiskt med hjälp av bland annat sökord, så att folk hittar dig utan att du behöver betala för annonser. SEM innebär raka motsatsen, alltså att man driver mer trafik till sin sida genom att betala varje gång någon klickar på din annons.

Varför använda SEO?


SEO är särskilt viktigt för dig med mindre företag eftersom att du behöver en stark optimerad hemsida för sökmotorer så att kunder som söker efter det du säljer ska kunna hitta just dig, organiskt utan att du behöver betala för trafik till din hemsida. Det är helt klart ett suveränt sätt för små företag att växa utan någon annonskostnad.


Varför använda SEM?


SEM har flera fördelar som är jättebra för de företag som har resurserna till att betala för trafik till hemsidan. Det garanterar bland annat att information om ditt företag och det du säljer kommer att synas när kunder söker efter det. Utan att du ska behöva vara beroende av att ha en optimerad SEO.


Man kan säga att SEM är en ganska bred term som innehåller bitar från både SEO och PPC

(Pay Per Click), Vilket betyder att man betalar en liten avgift till den sökmotorn man annonserar på (t,ex Google) varje gång någon klickar på din annons.


Kan du få många köp av kunder som klickar på dina PPC annonser så är det en effektiv strategi som kan hjälpa din verksamhet att växa. Därför ser man ofta att stora företag använder SEM så mycket de bara kan!

Viktigt!


Det är dock viktigt att inte jämföra de två för mycket och bara välja en eftersom du helst vill använda dig av båda för att uppnå bäst resultat för ditt företag.


Vill du som företagare höra mer om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring? Kontakta oss på hej@awesomemedia.se eller läs mer på hemsidan www.awesomemedia.se


Har du frågor är du välkommen att fråga på!

/Alexander


 Alexander Andersson heter jag och jobbar på Awesome media som Digital marknadsföringsassistent, med inriktning mot sociala och digitala medier.


Vill du som företagare höra mer om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring? Kontakta oss på hej@awesomemedia.se eller läs mer på hemsidan www.awesomemedia.se

472 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page