Marknadsföringstrender på sociala medier 2022
top of page

Marknadsföringstrender på sociala medier 2022

Här kommer våra tankar kring hur marknadsföring på sociala medier kommer att påverkas under det kommande året. Har du ett litet eller medelstort företag? Då kan det vara bra att hålla koll på dessa trender inom marknadsföring och annonsering på sociala medier 2022!



Social handel kommer att fortsätta växa!


Social handel innebär att allt sker via en social medieplattform. Från det att kunderna hittar produkten till att de får hem den. Under de senare åren har sociala medier blivit som en enorm galleria man kan hålla i handen. Vi tror därför att marknaden för social handel kommer att fortsätta öka exponentiellt under 2022.

Exempel på sociala medier som har integrerat detta är Facebook, Instagram, Pintrest och TikTok i sitt nya samarbete med Shopify.



Nya målgrupper & djupare kundrelationer

Med en bättre målgrupp som passar företagets inriktning kan man uppnå mycket bättre resultat utan att behöva annonsera lika mycket som förut.


Därför tror vi att fler företag kommer välja att fokusera på att söka sig till nya målgrupper som är mer nischrelaterade. På så sätt kan företaget bilda djupare kundrelationer och lättare boosta sin kundservice och samtidigt slippa lägga ut onödig annonsering som inte leder någon vart pågrund av att den skickas till fel målgrupp.



Annonsering i videoformat på sociala medier


Vi tror att både användning och annonsering i vertikalt videoformat som TikTok, Instagram reels och Instagram stories kommer att fortsätta vara minst lika populärt under 2022


Med tanke på att användarantalet på TikTok och även Instagram har exploderat under det senaste året finns det en stor sannolikhet att annonsering genom ovannämnda plattformar kan vara det bästa sättet att få större engagemang och bättre resultat på sina annonser just nu och troligtvis ett tag framöver.



Har du frågor är du välkommen att fråga på.


Be awesome!

/Alexander


 



Alexander Andersson heter jag och jobbar på Awesome media som Digital marknadsföringsassistent, med inriktning mot sociala och digitala medier.


Vill du som företagare höra mer om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring? Kontakta oss på hej@awesomemedia.se eller läs mer på hemsidan www.awesomemedia.se





679 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page