250287548
top of page

5 hashtag tips


Funderar du mycket över det här med hashtags? Hur du ska få fler att se dina inlägg med dessa och försöka undvika att få massor med spam meddelanden istället? Då kommer 5 tips här som du kan använda dig av.


5 hashtag tips

1. Gör 3 st olika hashtags "högar" där du samlar dina hashtags. Upp till 30 st hashtags kan du ha till dina inlägg. Gör 3 olika högar med ca 10-15 st i varje att använda till dina inlägg. Variera mellan dessa. Ett tips är att spara dessa "högar" i anteckningar så att du enkelt kan kopiera och klistra in dom till dina inlägg.

2. Försök använda hashtags som dina kunder skulle kunna använda. Använd taggar som är relevanta till ditt inlägg men som ändå riktar sig till din målgrupp.

3. Använd hashtag som är platsbaserade.

Om du exempelvis ska föreläsa i Örebro så vill du att de som bor i Örebro ska se ditt inlägg. Hitta hashtags som är platsbaserade i Örebro.

4. Använd hashtags i dina Instagram Stories.

5. Skapa dig en egen hashtag! Jag använder mig av hashtagen #awesomemedia för att de som klickar på den hashtagen ska kunna se alla mina inlägg.

Visste du!

Att du nu kan följa hashtags? Det är bara att klicka på den hashtag som du önskar följa och följ den. Du kommer nu få upp i ditt flöde inlägg som kommer från den hashtagen.

Därför är det bra att även ha sin egen hashtag - då kan ju vem som helst välja att följa den hashtagen, precis som att de följer ditt konto. Smart va?

Är du nyfiken på vad jag kan hjälpa dig med?

Du hittar alla mina tjänster här: Awesome media - tjänster

Be Awesome!

/Ulrika

Awesome media jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa dig? Kontakta mig på, hej@awesomemedia.se

www.awesomemedia.se

#hashtag #hashtags #socialamedier #instagram #instagramtips #hashtagspåinstagram

905 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page