250287548
top of page

Instagram tips 2018 (uppdaterad 2021)


Många hör av sig och frågar hur man ska tänka gällande Instagram. Om jag har några bra tips att delge och hur man ska göra för att nå ut på bästa sätt. Här kommer mina tips, som jag själv faktiskt går efter.


Instagram tips 2018

Tips 1: Ditt flöde

Konsekvens är nyckeln. Detta gäller för allt! Det första jag tittar på när jag besöker någon Instagram-sida är deras flöde. Känner jag att jag kommer få bra inspiration, tips och en härlig känsla över att följa det kontot så följer jag absolut.

Gällande bilder så är mitt favoritprogram för iPhone-redigering Canva och när jag gör bilder på min dator använder jag Adobes program eller Canva även där. Det kan ta lite tid att hitta din känsla i dina bilder, för att få det där flödet du känner är du och ditt företag...men det kommer. Jag har ändrat mitt flöde några gånger under de senaste 1,5 åren men har nog börjat hitta hur jag vill se ut och hur jag vill att andra ska känna igen mig på sociala medier.


Tips 2: Algoritmen

Instagram har spelat många spel med oss ​​på sistone och det har känns lite jobbigt faktiskt. Algoritmen har förändrats så mycket att de flesta av oss knappast vet om dom vill fortsätta med sociala medier. Tänk så här:

När du delar ett inlägg så visar Instagram ditt inlägg för 10% av dina följare. Endast TIO PROCENT!

Efter att Instagram visar ditt inlägg för 10% av dina följare, och det går bra...alltså att du får engagemang på ditt inlägg så som kommentarer och gilla.. så visar Instagram det för resterande av dina följare. Det innebär att du behöver få dina följare att interagera med dina inlägg om du vill att majoriteten ska se dem.

Det bästa med den här algoritmen är att de som lagt pengar på att köpa följare till sina konton kan nu mer inte utnyttja det...då dessa följare inte kommenterar eller gillar dina inlägg så det är en stor nackdel för dessa konton...vilket jag tycker är bra. :)


Visa engagemang mot dina följare

Tips 3: Engagemang

Visa engagemang tillbaka om någon frågar dig en fråga, svara! Instagram är en plats för kommunikation.

-MEN tänk på att kommentarer med mer än 4 ord! 4 ord eller bara en emoji räknas inte längre som engagemang.

-Du kan även enkelt trycka på det lilla "hjärtat" bredvid en kommentar så räknas det som engagemang.

-Det är också viktigt att tänka på att du bör svara på kommentarer inom rimlig tid. Jag har hört att du borde svara inom 60 minuter för att fortsätta öka exponeringen på dina inlägg.


Tips 4: Köp INTE följare

Genom att köpa anhängare så skadar du dig själv och ditt varumärke, eftersom dessa "bots" och "inaktiva" konton inte kommer att interagera med dina IG-inlägg. Instagram kommer, med sin nya algoritm, fortsätta trycka dina inlägg i botten tills du blir irrelevant.

Tänk så här istället...om du skapar bra inlägg och bra content på din sida så kommer du få aktiva och intresserade följare istället som gärna engagerar sig i dina inlägg och ditt varumärke.


Tips 5: Använd dig av funktionen Händelser (Stories)

Se till att du utnyttjar alla Instagrams funktioner. När du delar ett nytt Instagraminlägg, se till att du lägger in det i händelser. Du kanske har sett att de du följer lägger upp "NEW POST" -händelser med en bild av deras flöde. Det är för att låta folk veta att dom har ett nytt inlägg och * tips * vill att du kommer och interagera med det.

-Se till att du använder hashtags, taggar och använder platser för populära platser. Du kan göra detta på både dina IG-inlägg och IG-händelser.

-Instagram gillar inte bara konton som aktivt använder alla funktioner utan det kommer även att öka din exponering.

Tips 6: Statistik

Om du har ett Företagskonto på Instagram så kan du kontrollera din statistik för ditt konton. Den här statistiken kommer att ge dig insikt om hur många följare du har fått under de senaste 7 dagarna (kommer förlängas), kunna visa din postadress och telefonnummer, antal profilvyer etc. Du kan också se vilken andel av dina följare som är kvinnor/män, deras åldersintervall och var de flesta av dina följare finns.

Du kan också se vilka dagar och tider dina följare är mest aktiva. DET ger dig en uppfattning om den bästa tiden för dig att posta dina inlägg. Instagram statistiken är viktiga att använda för att förstå din målgrupp.

Är du nyfiken på vad jag kan hjälpa dig med?

Du hittar alla mina tjänster här: Awesome media - tjänster

Be Awesome!

/Ulrika
Awesome media jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa dig? Kontakta mig på, hej@awesomemedia.se

www.awesomemedia.se

#instagramtips #instagram #Instagramhändelser #algoritm #engagemang #insikter #statistik

931 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page