Hur får man engagemang på sociala medier?


Det här är en fråga som jag får rätt ofta från kunder, vänner och följare på sociala medier. Hur får man engagemang från andra på inlägg, bilder, blogginlägg med flera? Svaret är rätt enkelt men innebär att du från din sida måste engagera dig lite mer.


4 tips på att få engagemang är: 1. Du måste själva engagera dig och kommentera och gilla andras konton och inlägg. För att få engagemang från andra så måste du göra likadant mot andra. Börja kommentera och gilla andras inlägg på Facebook och Instagram får du se vad som händer.

2. Att dina inlägg inspirerar de som är din målgrupp och som du vill nå. Skriver du inte dina inlägg för dem så kommer dom inte engagera sig heller.

3. Svara alltid på alla kommentarer! Om du visar att du finns där och svarar på de kommentarer du får så kommer samma person att kommentera ditt/dina inlägg igen.

4. Se alltid till att ha en Call-to-action i samband med dina inlägg. En fråga till andra som gör att dom enkelt kan kommentera och svara på ditt inlägg och fråga.

Hur gör du för att visa upp dig på sociala medier? För att få andra att kommentera och gilla dina inlägg?

Be Awesome!

/Ulrika

Awesome media jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa dig? Kontakta mig på, hej@awesomemedia.se

www.awesomemedia.se

#engagemang #socialamedier #awesomemedia #engagemangpåsocialamedier

12 visningar

Awesome media - 
 Digital marknadsföringskonsult och Virtuell assistent inom sociala medier

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

Mail: hej@awesomemedia.se

Telefon: 0708-323334

Awesome media

Besöksadress: Stridsvagnsvägen 14, 291 39 Kristianstad

Godkänd för F-skatt

©Awesome media 2020 - webbdesign av Awesome media