250287548
top of page

Pinterest - skapa ett företagskonto


Pinterest är en fantastisk trafikkälla för företagare. Inte nog med att det är gratis, utan det är lätt att installera och kan automatiseras. Det innebär att du kan göra andra saker medan ditt Pinterestkonto publicerar dina inlägg när DU har schemalagt dom.

För att komma igång med Pinterest så måste du skapa dig ett företagskonto på Pinterest.


Vilka är de största fördelarna med att ha ett företagskonto?

1. Att du kan MÄTA. Du kan mäta och analysera dina pins, vilka som går bäst och som driver mest trafik till din webbplats och vilka pins som sparas av andra.

2. Att du når ut med dina bilder, pins, så att andra hittar din hemsida.

3. Att du kan annonsera.

Så här skapar du ett företagskonto

Nytt konto

Om du ska skapa ett helt nytt konto så går du in på pinterest.com. När du kommer fram dit så får du fram en startsida och här klickar du på "Skapa ett företagskonto".


pinterest start

Om du redan har ett personligt konto kan du ändra det till ett företagskonto genom att gå in under dina inställningar (de tre ... uppe i högra hörnet)


Fyll i dina uppgifter så mycket som möjligt med inriktning mot ditt företag. Ju mer information du fyller i desto bättre och lättare är det för dig att bli synlig.

Verifiera din webbplats När du nu har skapat ditt Pinterestkontot bör du även verifiera din Webbplats. Följ Pinterest instruktioner för hur man verifierar sin webbplats. Det innebär bland annat att du ska lägga till en kod på din hemsida ska att ditt Pinterest ska matcha med din webbplats.

Börja pinna!

Nu är det dags att börja lägga ut inlägg från din hemsida, dina sociala medier, din blogg och ge andra bra med inspiration och tips för att leda dom till dina andra kanaler.


 

Om du behöver hjälp för att få igång ditt Pinterestkonto eller vill ha ett konto men inte har tid att sköta det själv? Hör då av dig till mig så berättar jag om hur jag skulle kunna hjälpa dig att bli mer synlig online.

Du kan kolla in mina olika tjänster på min hemsida eller så kan du boka in ett gratis 30 minuters uppstartsamtal där vi pratar mer om hur jag skulle kunna hjälpa dig vidare.

Be Awesome!

/Ulrika

 

Awesome media jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa er? Kontakta mig på hej@awesomemedia.se

www.awesomemedia.se

#pinterest #pinterest2019 #awesomemedia #blogg #pinna #företagsblogg #marknadsföringblogg

175 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page