7 do´s and don´ts på Instagram

Kanske känna ni precis som jag, att det ibland kan vara lite segt på Instagram att få nya följare. Jag vill gärna ha följare från den målgruppen som jag är ute efter. Därför blir jag inte så värst ledsen om andra avföljer precis efter att jag börjat följa dom, bara för att de ska få fler följare. Trist ändå att många går ut och börjar följa konton för att sedan snabbt avfölja igen så fort man börjat följa tillbaka.


Var mot andra, på Instagram, så som du vill att de ska vara mot dig!

Idag vill jag i alla fall ge dig 7 st do´s and don´ts på Instagram. Grundläggande tips på vad du ska du börja med att göra och vad ska du sluta med att göra på Instagram, för att kunna få ditt konto att växa. Är du beredd? Då kör vi!
-Nummer 1-

-BÖRJA med att se över vilken som är din ideal målgrupp.

-SLUTA med att försöka prata till alla på hela Instagram - det går inte!


Tänk så här:

Tänk på att du pratar till en person i din ideal målgrupp och gör inläggen till den här personen. Då får du ett mer personligt inlägg som är riktat till rätt personer som du vill prata med.


-Nummer 2-

-BÖRJA med att följa rätt personer. Personer som du är intresserad av och som du tror är intresserad av vad du har att erbjuda.

-SLUTA följa fel personer.


Tänk så här:

Det är bättre att spendera tid med att interagera med personer som är din rätta målgrupp eller de som delar dina intressen.


-Nummer 3-

-BÖRJA ge värde till dina följare genom att ge dessa relevanta inlägg.

-SLUTA göra inlägg om saker som inte alls är relevant för det du vill uppnå.