250287548
top of page

Facebook - Tips & Trix 2019

Att vi som företagare har fått problem med att synas på FB är inget nytt utan det har vi nog alla märkt som håller till där. Här kommer några tips om vad du kan tänka på för att få mer engagemang på dina Facebook inlägg.# Hur ofta ska du posta egentligen?

Den här frågan får jag ofta. Är den en gång per dag, två eller till och med tre gånger?

Jag rekommenderar att du gör inlägg 1-2 ggr/dag. Dessa ska inte postas för tätt ihop utan om du lägger ett inlägg kl 9 på morgonen säger vi så kan du lägga nästa vid kl 20 på kvällen.


Glöm dock inte 80/20 regeln. 80% av dina inlägg ska vara inspiration, information och tips och 20% av dina inlägg kan vara sälj. Om du nästan bara kör sälj så kommer dina följare tröttna på att visa engagemang.


OBS! Glöm inte att även använda Stories för att promota ditt inlägg. Ibland orkar man inte som följare scrolla i sitt flöde och då tittar man i Stories istället...så lägg ditt inlägg där också. Vill du att ditt flöde ska se rent och snyggt ut så kan du ha som strategi att lägga alla dina viktiga inlägg i flödet och mer avslappnade och roliga saker i Stories.


# Försök att undvika att lägga länkar

Hur funkar det egentligen med länkar i inläggen? Är det ok att göra det?

Facebook är väldigt noga med att INTE vilja att man lägger länkar i sina inlägg. Just pga att Facebook vill att man ska stanna kvar på sidan. Gör du inlägg som har länk till den egna bloggen, en grupp eller hemsida då kommer Facebook att visa inlägget för färre.


# Fråga frågor

Facebook vill verkligen att vi ska få kontakt med varandra och få igång bra konversationer. Det innebär att du som gör inläggen ska tänka på att ställa frågor till dina följare. Men vilka frågor kan man tänka sig att ställa?

Alla frågor som börjar med Skulle eller Hur eller Vilken verkar funka bäst.


Hur skulle du göra?

Hur brukar du göra?

Vilken av de här gillar du bäst?

Skulle du vilja göra det här?# Det tar tid för din post att synas

Så är det tyvärr! Det är inte alltid din post syns för dina följare direkt när du publicerat den. Men va? Varför tänker man då? Jo för att Facebook har såååå mycket content som den ska visa. Du kan räkna med att det ibland tar 48-72 timmar för att dina följare ska se ditt inlägg. Så händer i mitt flöde har jag sett. Inlägg från 2 dagar sedan har dykt upp i mitt flöde många gånger.


Men hur ska man tänka då gällande sina inlägg? Jo, har du ett evenemang som ska hända eller något du ska göra så är det bra att berätta det flera gånger innan det händer på dina sociala medier. Du kan inte räkna med att det inlägget du lägger ut om evenemanget samma dag når ut till alla dina följare. Du vill ju inte att dom ska missa ditt evenemang...eller hur?


Tänk även på att de inlägg som du lägger ut idag ska funka även om 2-3 dagar. Det ska alltså vara lika relevant för följaren längre fram.


# Svara på kommentarer

När du svarar på kommentarer bör du svara på din första kommentar direkt! När du gör det så känner algoritmen av att du är där och du visar att du är intresserad av att få en dialog med dina följare.

Svara på frågor under dagen lite sporadiskt och kom tillbaka till ditt inlägg efter några dagar och svara på fler frågor. Det här gör att du håller ditt inlägg levande längre och håller dialogerna levande.


Hoppas att dessa tips kan ge dig en liten skjuts på Facebook och att du känner att det är en kanal du vill fortsätta att vara i. Det är en svår kanal just nu då vi inte vet egentligen vad Facebook har för oss företagare men det är bara att kämpa på. Mitt största tips till dig är att ställa frågor och skapa engagemang. Det kommer lyfta dig på Facebook!

Be Awesome!

/Ulrika


 

Ulrika Andersson heter jag och jag jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier.


Du kan kolla in mina olika tjänster på min hemsida eller så kan du boka in ett gratis 30 minuter uppstartsamtal, där vi pratar mer om hur jag skulle kunna dig framåt i din marknadsföring. Självklart binder du dig inte till något om du har ett samtal med mig utan du kommer få en offert av mig efter vårt samtal för hur jag skulle kunna hjälpa dig. Det enda du kommer "förlora" på ett samtal med mig är 30 min av din tid. Det du kommer "vinna" är att du kan få mer tid över till det DU är bäst på och låta mig gör det andra.


Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa er? Kontakta mig på hej@awesomemedia.se eller gå in på min hemsida www.awesomemedia.se

616 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page