Facebook - Tips & Trix 2019

Att vi som företagare har fått problem med att synas på FB är inget nytt utan det har vi nog alla märkt som håller till där. Här kommer några tips om vad du kan tänka på för att få mer engagemang på dina Facebook inlägg.# Hur ofta ska du posta egentligen?

Den här frågan får jag ofta. Är den en gång per dag, två eller till och med tre gånger?

Jag rekommenderar att du gör inlägg 1-2 ggr/dag. Dessa ska inte postas för tätt ihop utan om du lägger ett inlägg kl 9 på morgonen säger vi så kan du lägga nästa vid kl 20 på kvällen.


Glöm dock inte 80/20 regeln. 80% av dina inlägg ska vara inspiration, information och tips och 20% av dina inlägg kan vara sälj. Om du nästan bara kör sälj så kommer dina följare tröttna på att visa engagemang.


OBS! Glöm inte att även använda Stories för att promota ditt inlägg. Ibland orkar man inte som följare scrolla i sitt flöde och då tittar man i Stories istället...så lägg ditt inlägg där också. Vill du att ditt flöde ska se rent och snyggt ut så kan du ha som strategi att lägga alla dina viktiga inlägg i flödet och mer avslappnade och roliga saker i Stories.


# Försök att undvika att lägga länkar

Hur funkar det egentligen med länkar i inläggen? Är det ok att göra det?

Facebook är väldigt noga med att INTE vilja att man lägger länkar i sina inlägg. Just pga att Facebook vill att man ska stanna kvar på sidan. Gör du inlägg som har länk till den egna bloggen, en grupp eller hemsida då kommer Facebook att visa inlägget för färre.


# Fråga frågor

Facebook vill verkligen att vi ska få kontakt med varandra och få igång bra konversationer. Det innebär att du som gör inläggen ska tänka på att ställa frågor till dina följare. Men vilka frågor kan man tänka sig att ställa?

Alla frågor som börjar med Skulle eller Hur eller Vilken verkar funka bäst.


Hur skulle du göra?

Hur brukar du göra?

Vilken av de här gillar du bäst?

Skulle du vilja göra det här?