250287548
top of page

Hashtags Instagram!

Hashtags på Instagram kan man bli galen på. Vissa säger att man inte ska ha hashtags och vissa säger att man ska ha det.

Jag säger att man ABSOLUT ska ha det. Hur ska du annars nå ut till din målgrupp?! Det är genom alla dessa taggar som andra intresserade i din målgrupp hittar dig.


Hashtaglista


Jag har precis suttit och slutfört en hashtaglista för en kund. En hashtaglista är en lista med olika hashtags som du kan plocka av för att skapa en relevant lista med taggar för att få ut din content på ex Instagram.

I det här fallet gjorde jag 3 specifika listor med 20-30 st taggar i vardera lista. Listorna handlade om företaget, ett specifikt inlägg om en tjänst och ett inlägg om en produkt. Företaget jobbar inte så mycket med taggar idag vilket gör att de nästan är helt osynliga på Instagram - för utom de få som de når av de som följer dom.


Nu kan kunden plocka ihop sina taggar och har en grund till olika inlägg på Instagram. Dessa sparas sedan i en lista i anteckningar (på mobilen) av kunden, som smidigt kan kopiera en grupp med taggar och lägga i den första kommentaren till inlägget.
Varför första kommentaren säger du då? Jo, det här för att inte ta ögonen från själva budskapet i deras content. Jag gillar att göra så i alla fall, men det är självklart inget måste. Alla gör som de vill. En fråga till dig: Brukar du undersöka de hashtaggarna du använder, eller slänger du in de taggar du tycker låter bra? Jag har gjort både och på mitt konto, men det fungerar alltid bäst när jag tar mig tid och lägger till bra hashtags.


hashtags instagram


Hashtags Instagram tips!


Här kommer tips på hur du kan skapa en bra hashtaglista utefter ett inlägg eller ditt företag:

🌱Skriv ner cirka 5 hashtags som du tror relaterar till ditt företag eller inlägg 🌱Gå in på Instagram, gå till förstoringsglaset, klicka i rutan sök och tryck sedan på Taggar 🌱Ange din hashtag i sökområdet 🌱En hashtaglista kommer nu att visas och du ser antalet inlägg som använder den hashtaggen. Försök även att leta efter liknande hashtags som ligger inom 10.000-200.000. Om ditt sökord du skrev in inte ligger här inom så bör du hitta relaterade taggar att använda för att få spridning 🌱Spara dina hashtags i en lista i anteckningar så att du, när du har liknande inlägg nästa gång bara kan kopiera och klistra in dessa.Glöm inte använda hashtags i Instagram stories!


Glöm inte att du också bör använda hashtags i dina stories för att öka chansen ska ses av användare som följer eller söker på den specifika hashtaggen.


Du kan använda hashtag-stickers, olika giffar, tagga med din plats och även tagga med en hashtag. Använder du alla dessa så kommer du garanterat synas mer än du gjort innan.Erbjudande


Har du inte tid att sitta och göra dina listor själv? Är du intresserad av att få en lista för ditt företag eller ett inlägg? 𝙅𝙪𝙨𝙩 𝙣𝙪 𝙝𝙖𝙧 𝙟𝙖𝙜 𝙚𝙩𝙩 𝙚𝙧𝙗𝙟𝙪𝙙𝙖𝙣𝙙𝙚𝙣 𝙩𝙞𝙡𝙡 𝙙𝙞𝙜: För 850 kr (exkl moms) får du 30 hashtags som är skräddarsydda just för ditt företag eller ett specifikt inlägg. Du väljer själv inriktningen!


Be Awesome och tagga på!

/Ulrika


......................................

Ulrika Andersson heter jag och jag jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Mitt företag heter Awesome media och jag har nu drivit det i 2,5 år. Jag har dock jobbat med marknadsföring sedan 1999.


Du kan kolla in mina olika tjänster på min hemsida eller så kan du boka in ett gratis 30 minuter uppstart samtal, där vi pratar mer om hur jag skulle kunna dig framåt i din marknadsföring.


Självklart binder du dig inte till något om du har ett samtal med mig utan du kommer få en offert av mig efter vårt samtal för hur jag skulle kunna hjälpa dig. Det enda du kommer "förlora" på ett samtal med mig är 30 min av din tid. Det du kommer "vinna" är att du kan få mer tid över till det DU är bäst på och låta mig gör det andra.


Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa er? Kontakta mig på hej@awesomemedia.se eller läs mer på hemsidan www.awesomemedia.se488 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page