Hur gör man "swipe up" på instagram?

En "Swipe up" funktion på Instagram Stories kan du bara få den dagen du når 10.000 följare eller blir ett verifierat konto, av Instagram.


Självklart är det kul att få igång den funktionen och smidigt MEN utan relevant och värdefullt innehåll, som riktar sig till din idealkund, så kommer ingen att Swipa up upp i alla fall.


Swipe up innebär att om du har fått 10.000 följare på ditt Instagram konto så får du en funktion som gör att du kan lägga till en länk i Stories, och den kan dina följare komma åt genom att dra fingret nere i från skärmen och upp, då kommer de direkt till den sidan som länken handlar om. Man Swipar alltså upp.Här kommer några tips på hur du göra för att få ut din content UTAN att ha Swipe up på Stories:


1. Uppmana till prenumeration av nyhetsbrev

Genom att lägga till ett omnämnande av dig själv på stories så kommer man direkt upp till din profil. Där har du länken till att prenumerera på ditt nyhetsbrev. Det vore även trevligt om de kunde ladda ner ett freebie på något sätt, det ökar trovärdighet och er relation ytterligare.


Du kan även be dina följare att svara JA i direktmeddelanden så skickar du länken till de som önskar till Freebien eller till det mervärde du vill dela med dig.2. DM - Direkt meddelande

I direkt meddelande (DM) är det många köp och sälj som görs. Så...istället för att säga "Swipe up" för mer info så kan du säga "Skicka DM för mer info". DM ligger alltid tillgängligt längst ner i ditt inlägg på Stories.