250287548
top of page

4 tips om mellanrum på Instagram (uppdaterad 2020)


Att sitta och skriva sin text direkt på Instagram kan ibland bli helt oläsligt. Texten grötar ihop sig och det blir inga radbrytningar där man önskar, fast man lagt tid på att lägga till sidbrytningar. *suck* Som läsare blir det jobbigt att se vad det står och då blir det lätt så att man struntar i att läsa texten. Du tappar alltså läsare av din content för att du inte kan göra ett nytt stycke direkt i Instagram appen.


Instagram på iPad

Hur kan man göra då för att läsarna ska kunna uppfatta din text som enkel och tydlig? Här kommer några tips:

→Tre partsverktyg

Använder du 3 partsverktyget Later så kan du få spacing genom att skriva din text och använda returknappen som vanligt. Du kan dock inte få det så om du väljer att låta schemalägga inlägget automatiskt. Det fungerar bara om du publicerar inlägget manuellt genom att få notis när inlägget ska publiceras.

→Använd anteckningar i din telefon

Om du skriver din text i anteckningar och gör sidbrytningar som vanligt så funkar det. Jag har dock inte fått det här att fungera hos mig. Har hört att fler har problem med att få styckesindelning så här. Men testa vetja, det kan ju fungera för dig!

→Använd en symbol

Det här är det enklaste och snabbaste sättet att lägga till en radbrytning i din bildtext. Jag använder den här tekniken hela tiden genom att använda streck och prickar. Men du kan använda någon symbol också om du vill. Testa dig fram och hitta den symbolen eller tecknet som symboliserar dig och ditt företag. Gör det till en del av din strategi att använda just den symbolen.


Det kan då se ut så här ⇩→Att få mellanrum utan att använda annat än Instagram

Skriv din text som vanligt och gör mellanrum där du önskar, likaså nytt stycke. Dock ska du göra en sak innan du trycker på publicera och det är att se till att det inte är något mellanrum alls innan texten. Du drar ihop texten helt och sedan gör du radbrytningen.

Filmen visar hur jag menar. ⇩


Har du något annat sätt du brukar göra för att få in radbrytningar? Berätta i kommentarerna i så fall.

Be Awesome!

/Ulrika


 


Ulrika Andersson heter jag och jag jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Mitt företag heter Awesome media och jag har nu drivit det i lite drygt 2 år men har jobbat med Digital marknadsföring på större bolag i över 20 år.


Du kan se mina olika tjänster på min hemsida eller så kan du boka in ett gratis 30 minuter uppstartsamtal, där vi pratar mer om hur jag skulle kunna dig framåt i din marknadsföring.


Självklart binder du dig inte till något om du har ett samtal med mig utan du kommer få en offert av mig efter vårt samtal för hur jag skulle kunna hjälpa dig. Det enda du kommer "förlora" på ett samtal med mig är 30 min av din tid. Det du kommer "vinna" är att du kan få mer tid över till det DU är bäst på och låta mig gör det andra.


Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa er? Kontakta mig på hej@awesomemedia.se eller läs mer på hemsidan www.awesomemedia.se
23 747 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page