250287548
top of page

Länkar på Instagram - hur gör man? (2021)

Visst är Instagram fantastiskt! En härlig plattform där du kan dela bilder på dig själv, ditt varumärke och ditt team. Men tyvärr finns det en hake med Instagram…det är att du bara kan lägga till EN länk under webbplats i din bio. Du kan alltså inte lägga länkar på Instagram till din caption.

Så…hur löser man det?

Det finns ju flera olika verktyg du kan använda och du kan även göra en sida på hemsidan där du lägger alla dina länkar och hänvisar till. Det här är ju egentligen det bästa sättet att göra, för då drar du ju din trafik direkt till hemsidan och så stannar de kvar där.

Men hur gör man om man inte vill göra på det sättet? Jo, jag rekommenderar då att du använder dig av ett verktyg som heter Linktr.ee

I det här blogginlägget tänkte jag berätta lite kort vad Linktr.ee är och hur det fungerar. Det här är ett toppensätt att driva trafik till hemsida och olika andra plattformar man önskar att ens följare ska kunna hitta enkelt och smidigt.

Så…då kör vi!Vad är då Linktree?

Jo, Linktr.ee är ett verktyg som låter dig dela flera länkar via ex. Instagram.


Vad gör Linktree?

Det skapar i grunden en enkel sida som innehåller flera länkar. Du lägger länken till den här sidan i din Instagram-bio för att få trafik till specifika områden på din webbplats, bokningssida eller andra plattformar du har.

Du kopierar och klistrar helt enkelt in din webbadress till Linktree-sidan i din Instagram-bio. Det här gör du för att öka medvetenheten om dina olika tjänster, nyhetsbrev och webbplats.
Är Linktree gratis?

Det finns en gratisversion och en premiumversion.

Gratis versionen har begränsad funktionalitet och låter dig inte lägga till så mycket branding. Du kan dock lägga till en profilbild och ändra bakgrundsfärgen till en av deras mallar. Du ser även statistik för hur många som klickat på länken genom linktr.ee för att komma till en specifik sida du lagt upp i din linktr.ee

Dock tycker jag det räcker med att ha gratisversionen, om du frågar mig. Men självklart är det roligare att ha premium för då kan man verkligen följa sin röda tråd med sin branding.


Hur skaffar man sig Linktree?

Du behöver bara besöka webbplatsen Linktr.ee och skapa ett konto. Du kopplar sidan till ditt Instagram och skapar inloggningsuppgifter. Det tar dig max 5 minuter att sätta upp ett konto och det är väldigt lätt.
Om jag vill göra min egen version av Linktree…hur gör jag då?

Du kan skapa din egen version av Linktr.ee genom att bygga en sida på din egen webbplats.

-Skapa en sida

-Lista de viktigaste länkarna på din webbplats för att dirigera användare till din information eller inspiration.

Exempelvis så kan du lägga länk till ditt senaste blogginlägg, vart man signar upp till ditt nyhetsbrev och till din kontaktsida. Det finns ingen gräns för hur många du lägger till.

Ge din skapade sidan en kort URL, ex. www.dinhemsida.se/instagram och lägg sedan till länken i din Instagram-bio.


Länk i Stories

NYHET! Är att du nu kan skapa en direktlänk till det du önskar i Stories. Som vi har väntat på att det här ska få gälla även oss under 10.000 följare.

Hur gör man då?


- Gå in på Instagram i appen.

- Gå till stories och börja göra ett inlägg.

- Följ nedan:Smidiga tips va?!


Något du funderar över? Ställ gärna frågor i kommentarerna nedan i så fall. ⬇️


Ulrika Andersson heter jag och jag jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Mitt företag heter Awesome media och jag har drivit det i snart 5 år. Jag har dock jobbat med marknadsföring sedan 1999.


Du kan kolla in mina olika tjänster på min hemsida eller så kan du boka in ett gratis 30 minuter samtal, där vi pratar mer om hur jag skulle kunna dig framåt i din marknadsföring.


Självklart binder du dig inte till något om du har ett samtal med mig utan du kommer få en offert efter vårt samtal med tankar om hur jag skulle kunna hjälpa dig. Det enda du kommer "förlora" på ett samtal med mig är 30 min av din tid. Det du kommer "vinna" är att du kommer kunna få mer tid över till det DU är bäst på och låta mig gör det andra, om du väljer att jobba med mig.

Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa er? Kontakta mig på hej@awesomemedia.se eller läs mer på hemsidan www.awesomemedia.se

3 528 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page