250287548
top of page

4 tips om hashtags på Instagram4 instagramtips om hashtags

När man ska lägga upp ett inlägg på Instagram är det viktigt att använda något som heter hashtags. En hashtag kan man använda när man vill att någon ska hitta ens inlägg och man måste då även ha en öppen profil. Hur ska man då tänka när man ska använda hashtags?

1. Lägg till hashtags som är relevanta för ert företag eller era produkter och som återspeglar bilden som ni använt i ert inlägg.

2. För att hitta de hashtags som är relevanta för er och ert företag så kan man göra på några olika sätt. Antingen söker ni på olika ord i Instagram för att se hur många som brukar söka på det ordet. Eller så gör ni en omvärldsanalys där ni hittar era konkurrenter och andra som är nära ert varumärke eller er produkt och ser vad dom använder sig av för taggar.

3. Använd inte för många hashtags utan tänk efter noga och ta ut de 10 viktigaste orden och börja med dessa. Ni kan alltid byta ut och lägga till under veckan/månaden för att göra ett A/B test...vilket eller vilka ord verkar er målgrupp söka på för att hitta er. Testa er fram!

4. När man befinner sig på sociala medier som företag är det viktigt att tänka på att söka på sitt eget varumärke eller produkt för att kunna kommentera eller svara på kommentarer/frågor som ni fått. Att lägga in en positiv kommentar gör att ni får en större spridning av ert varumärke - på ett positivt sätt då det visar att ni är vaksamma på vad som händer kring ert varumärke.

Lycka till med ert varumärkesbyggande på Instagram!

 

Awesome media är konsulter inom sociala- och digitala medier för att hjälpa företag att komma framåt med sin digitala strategi.

Vid frågor eller hjälp med ditt företag kontakta oss på hej@awesomemedia.se

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page