250287548
top of page

Att jobba som Virtuell assistent


Jag får många frågor om hur det är att jobba som VA, vad man ska tänka på och hur man kommer igång. Ja helt enkelt och om det finns några tips som jag kan delge.

Jag jobbar som sagt som VA inom sociala och digitala medier. Det är viktigt att hitta en nisch som VA som du själv har kompetens inom. Jag har ju jobbat med marknadsföring i väldigt många år och har haft inriktningen som digital marknadsförare i över 10 år. Det gör att jag känner mig trygg med det som jag kan hjälpa andra företag med, då jag har en stor kunskap inom min nisch.


dator awesome media

Om jag ska ge några tips så blir det följande:

1. Hitta vilken inriktning som du ska ha och erbjuda som virtuell assistent. Ge dig inte in i något som du inte behärskar. 2. Ha en utrustning i hemmet som passar din inriktning. Ex. Dator, telefon, programvaror mm. En VA jobbar ju hemifrån så det är viktigt att du har en plats i hemmet där du kan ha ditt kontor. 3. Hitta kunder där kunderna finns. Nätverka, kontakta företag, privat nätverk mm. 4. Sätt ett pris på din kompetens som du tycker att din kunskap är värd. Det är enklare att göra en plan för hur mycket du skulle vilja tjäna i månaden och sträva mot att hitta kunder för att komma upp i den summan.

Vill ni lyssna på podcasten som jag var med i där vi pratade om just den här biten så hittar ni den på iTunes, Podcaster eller här på Entreprenörslivs hemsida.

Har du fler frågor är du välkommen att höra av dig i kommentarerna längre ner på sidan. :)

Lycka till!


Awesome media jobbar som virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa er? Hör av dig till mig, hej@awesomemedia.sewww.awesomemedia.se
184 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page