250287548
top of page

5 bildbanker med gratis bilder (uppdaterad 2022)


I min roll som Virtuell assistent får jag ofta frågan hur jag gör med bilder till mina kunder. Många har inte tagit egna bilder för att samla i en bildbank eller så kan de inte ta kostnader/tiden för att skapa sig en bildbank. Därför så har jag tagit reda på att det finns en uppsjö med bildbanker med foton som går att använda gratis både för privatpersoner och för företag.

Jag rekommenderar att du tittar på deras användarvillkor när du går in och ska använda en bild, så att allt blir korrekt för hur du får använda den.

Tänk även på, när du väljer att använda någon eller några bilder från dessa bildbanker, att det är många fler som kan använda samma bild/bilder. Har du egna bilder som är fotograferade endast för dig så har du ensamrätt om dessa.

Här har jag satt ihop en lista på de 5 bildbanker med gratis bilder som jag använder mig mest av, och gillar bäst.

Finns på svenska, har en stor blandning av bilder i sin bildbank. Bilder som passar allt från hemsidan till Facebook sidan. Många snygga bilder finns men även illustrerade bilder.


Pixabay

Finns på Engelska. Är en bildbank med många fina exklusiva bilder som är en guldgruva för din blogg och hemsida. Har du en känsla du vill förmedla med dina bilder så hittar du absolut dom här.


Unsplash

Finns på Engelska och Svenska. Innehåller bilder från många olika bildkällor men här hittar du dom på ett och samma ställe.


Pexels

Finns på Engelska. Är du på jakt efter härliga matbilder till din blogg eller till ditt Instagram så har du hittat rätt. Här hittar du helt underbara matbilder.


Foodiesfeed

Finns på Engelska. Behöver du få tillgång till en icon på något sätt - antingen till din hemsida eller till sociala medier eller annat så finns det gratis iconer att hämta hem här.


Är du nyfiken på vad jag kan hjälpa dig med?

Du hittar alla mina tjänster här: Awesome media - tjänster

Be Awesome!

/Ulrika


 

Awesome media jobbar som digital marknadsförare och virtuell assistent med inriktning mot sociala och digitala medier. Vill du som företagare höra mer om hur jag kan hjälpa dig? Kontakta mig på, hej@awesomemedia.se
704 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page