250287548
top of page

6 nya funktioner på Instagram för 2022

Instagram kommer ständigt ut med nya uppdateringar som innehåller många spännande nya funktioner. Vi vill tipsa om några nya funktioner som verkar vara extra användbara.✓Länkstickers för alla!

Innan kunde bara konton med över 10 000 följare använda länkstickers i sina stories men det har Instagram ändrat på. Nu har alla fått möjligheten att ha med en länksticker på sina stories.

Det gör så att framförallt små verksamheter kan leda mycket mer trafik till sin hemsida/webshop genom att länka sina produkter/tjänster på Instagram.

✓Din tur!

Det har kommit ett nytt sätt att interagera med dina följare, det är stickern ”din tur”. Du kan använda den i din story för att uppmana dina följare att lägga ut stories som handlar om samma ämne och sedan samlas alla stories på ett ställe.


✓Gemensamma inlägg!

Nu kan du dela inlägg eller reels tillsammans med ett annat konto. Inlägget kommer att publiceras på bådas konton och finns i bådas flöden. Du delar även statistiken med din samarbetspartner.


✓Nytt videoflöde!

Nu samlas alla dina videor (förutom reels) i ett separat flöde. Du hittar det i din profil genom att trycka på uppspelningsknappen ovanför ditt flöde. Det hjälper dig och andra genom att enklare kunna se vilka videor som har lagts ut på ditt konto.

✓Dela från datorn!

Nu är det möjligt att publicera inlägg från datorn. Det kan vara väldigt användbart vid de tillfällen du inte har tillgång till din telefon.Bonustips!


✓ Anpassa länkstickern i stories!

Nyligen gjorde Instagram användningen av länkstickers i stories tillgängligt för alla oavsett antalet följare. I den senaste uppdateringen från Instagram är det nu möjligt att anpassa länkstickern med en valfri call to action text som till exempel ”Få 25% rabatt på din första beställning!” eller något liknande för att på så sätt få mer klick och fler ögon på din webshop/hemsida.


Har du frågor är du välkommen att fråga på.


Be awesome!

/Alexander


 Alexander Andersson heter jag och jobbar på Awesome media som Digital marknadsföringsassistent, med inriktning mot sociala och digitala medier.


Vill du som företagare höra mer om hur vi kan hjälpa er med er digitala marknadsföring? Kontakta oss på hej@awesomemedia.se eller läs mer på hemsidan www.awesomemedia.se

391 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page