Pinterest för företag - 7 tips för att komma igång!

Om du inte redan använder Pinterest för företag så är det dags att fundera på om du verkligen ska vara med där?!

Nu när många företag är upptagna med att fokusera sina marknadsföringsinsatser på Instagram och Facebook, har Pinterest vuxit till en kraftfull plattform och sökmotor som du kan utnyttja för att skilja dig från konkurrensen. Pinterest har ca 300 miljoner globala månatliga aktiva användare vilket innebär att du når ut till VÄLDIGT många i din egen målgrupp varje månad.

Att undersöka hur andra småföretagare i din företagskategori använder Pinterest är något du bör göra för att få ett hum om hur du själv skulle vilja lägga upp din medverkan på plattformen.

Det är viktigt att ha en bra och utvecklad marknadsföringsplan innan du börjar starta upp att pinna dina inlägg. Du kommer i det här inlägget få lite tips om vad du bör få med och tänka på.

Så…är redo att komma igång med Pinterest? Här får du sju tips för hur du kan använda Pinterest och för att bli inspirerad att använda Pinterest för marknadsföring av ditt företag och för att stärka ditt varumärke online.

Nu kör vi…


1. Optimera din Pinterest-profil

Det tar bara några sekunder att konfigurera din affärsprofil på Pinterest, men det betyder inte att du ska sluta där. När människor tittar på din profil bör de kunna få en klar uppfattning om vad ditt varumärke handlar om och vilken typ av innehåll de kan förvänta sig av dig.

Så om du kommer att använda Pinterest för ett företag börjar du med att optimera din profil så att du reflekterar din varumärkesimage exakt.

➙Ha en företagslogotyp i din profilbild och anpassa den till rätt storlek

➙Skapa ett iögonfallande omslagsfoto som återspeglar ditt varumärke

➙Skriva en beskrivning som definierar ditt varumärke och vad dina följare bör förvänta sig av ditt konto

➙Lägg till din adress till hemsidan

➙Gör några mappar med Produkter/tjänster och annat som återspeglar ditt företag

2. Marknadsför dina produkter

Om du har fysiska produkter så är Pinterest en grym plattform att få ut sina produkter på. Pinterest älskar bilder och vill gärna att du delar dina bilder av dina produkter här. Använd gärna olika veriationer av färger och stilar. Kanske kan du även få tag på bilder från kunder som du får dela.

Skriv gärna dit priset i beskrivningen av produkten. (ex. 395 kr)

3. Dela länkar till dina blogginlägg